V povolebnej relácii Petra Bullu s Praslavom ako ďalej boli hosťami Marián Tkáč, Pavol Lupták a Rastislav Ruman. Nosnou témou bol fakt, že u pro-národných subjektov sa prvýkrát prejavil princíp zdôraznenia výberu kandidátov, tak ako sme to v úvode leta navrhli v našej iniciatíve Kandidátov si vyberieme na základe osobných preferencií . Výsledok volieb ukazuje, že princíp výberu dáva priestor, kam sa je ešte možné posunúť v súčasnej parlamentnej partokratickej demokracii. Obsadenie vybratých kandidátov za SNS je možné nazvať absolútnou raritou. Nuž, z pohľadu tentokrát aj keď len čiastočne uplatneného kopného práva, výber nadobudol týmito voľbami u voličov vedomých si svojho postavenia štátotvorného národa principiálne postavenie.

No a ako ďalej ? Rozobrala sa aj potreba dlhodobého strategického programu, ktorý by mal imperatívne platiť cez viacej volebných období (z pohľadu NO je to rámcované Národnými Hodnotami ). Vypočujte si reláciu.


Pokiaľ máte návrhy ďalších tém, napíšte ich do komentára pod článkom.

Categories: Politika

2 Comments

René Števánka

René Števánka · 4. októbra 2023 at 16:25

Nechal som sa pri svojej voľbe inšpirovať kandidátkou Národného obrodenia. Vítam skutočnosť, že sa podarilo dostať nestranickych kandidátov do parlamentu pod SNS. Napadlo mi, že je najvyšší čas vytvoriť kandidátku pre eurovolby, aby v EP Slovensko zastupovali Slováci.

Šarišská dŕžava · 7. októbra 2023 at 20:29

Ďakujeme za skvelú reláciu, sme radi, že aj Národné obrodenie svojou aktivitou “Národné obrodenie vyberá, nie volí”, prispelo k tomu, že do Parlamentu sa dostali ľudia – odborníci, národovci, nie iba platení politici!

Comments are closed.